041 670 917

savnegregor@siol.net

prikaži zemljevid

FINSKE IN KOMBINIRANE SAVNE

O finskih savnah

Skrbno izbrani naravni materiali omogočajo idealno klimo za vaš okus savnanja

Pozitivni učinki savnanja so ljudem poznani že dolgo. V savnah Infraworld nastaja posebej intenzivna klima, ki vzpodbuja in ohranja človekovo vitalnost. Naj bo klasična finska savna z zelo visoko temperaturo in omejeno vlažnostjo ali bio savna z nižjo temperaturo in visoko vlažnostjo (ca.60%), so savne Infraworld prava izbira. Skrbna selekcija lesa omogoča visoko obstojnost pri ekstremnih klimatskih pogojih. Stanje duha po prijetnem in sproščenem savnanju, lahko najbolje opišemo kot evforično. Vsa neprijetna čustva izginejo in počutiš se kot prerojen.

Sproščanje v naši kabini je najboljši oddih in terapija za boljše počutje

Kombinacija kakovosti kabine ter izvrstne tehnike ustvarja posebno klimo v savni. Izbirate lahko med različnimi načini savnanja: klasično finsko savno, prijetno parno savno, sproščujočo solno-parno savno ter učinkovito IR savno. S pomočjo modernega elektronskega upravljanja z lahkoto ustvarimo savna klimo, ki nam je pisana na kožo.

Bio savna in Sole Therme

S pečjo, ki ima vgrajen dodaten uparjalnik in Sole Therme nastavek,lahko izbirate med različnimi načini savnanja. Izbirate lahko med klasično finsko savno, prijetno parno savno ali sproščujočo solno-parno savno. Naše Bio peči imajo dodaten uparjalnik (zalogovnik vode v katerem nastaja para). S kontinuiranim spiranjem solnih kamnov s paro nastaja v ozračju savne intenzivna vsebnost soli. Dodatno lahko solne kamne obložimo z zelišči, kar še posebno ugodno vpliva ne telo in
duha.

Savna z infrardečimi grelci

Zaradi napredne tehnike je sedaj finsko savno možno opremiti z različnimi infrardečimi grelci. Izbirate lahko infrardeče površinske grelce (glej str. 73) ali VITALlight-ABC-grelce (glej str. 72-73). Seveda je možno savno opremiti tudi z obema infrardečima tehnologijama, površinskimi in VITALlight grelci.

Napotki za bodoče lastnike finskih savn

 • Na naših spletnih straneh navedene cene vključujejo zgolj lesene dele. Te ne zajemajo cen peči in kontrolnih enot, razen kjer je to izrecno navedeno (pri t.i. SET ponudbah).
 • Ob naročilu priložite načrt prostora z merami. V načrtu označite tudi višino prostora in mesto, kjer naj bi savna stala.
 • Na naših spletnih straneh navedene mere savn so zunanje. Njihovo zaporedje je širina x globina x višina. Pri merah upoštevajte možnost odstopanja do 2 cm.
 • Vrata savne so vedno na stranici širine.
 • Tla prostora morajo biti ravna in obložena s oblogo, ki je odporna na temperaturo in vlago. Najprimernejša je keramika.
 • Pri montaži finske savne je zahtevan odmik od sten 5 cm. Razdalja do stropa naj bo vsaj 10 cm. Če želite uporabljati uparjalnik, naj bo savna od sten umaknjena vsaj 10 cm.
 • Za peč finske savne potrebujemo trifazni priključek z napetostjo 380 V. Izjema so manjše savne s prostornino do 6 m3.

Cene in pogoji poslovanja

 • Vse cene, če ni drugače navedeno, so v EUR. Dostava in montaža se obračunavata dodatno.
 • Plačilni pogoji: 30 % avans ob naročilu, razlika plačila ob dobavi ali v zaporednih mesečnih obrokih, zavarovanih z osebno menico. 
 • Ob nakupu dodatkov in pribora za savne se dostava obračunava dodatno.
 • Ceniki so veljavni od 1. 9. 2020.
 • Ceniki izgubijo veljavnost z izdajo nove različice.
 • Za cene dostave in montaže se popusti ne upoštevajo.
Finske savne Infraworld
Aktualne objave
ČETRTEK 28.03.2024 RAZSTAVNI SALON BTC ZAPRT
Cenjene stranke obveščamo, da bo razstavni salon BTC Ljubljana v četrtek 28.3.2024 zaprt zaradi bolniške odsotnosti. Hvala za razumevanje.
DELOVNI ČAS SALONA BTC BOŽIČNO NOVOLETNI PRAZNIKI
Cenjene stranke obveščamo, da bo salon savn INFRAWORLD v BTC LJ zaprt od 24.12.2023 do 08.01.2024. Prvi obratovalni dan v novem letu je torek, 09.01.2024.
DELOVNI ČAS SALONA BTC LJ JUNIJ 2023 - LETNI DOPUST
Cenjene stranke obveščamo, da bo razstavni salon savn Infraworld v BTC Ljubljana zaradi letnega dopusta zaprt od 08.06.2023. Salon bo ponovno odprt v četrtek, 29.06.2023. Hvala za razumevanje.